Control of 2 sticks

ESA PRO combines the ease of use of the Easy Stand Alone software and new powerful tools required by the latest LED fixtures

Moderators: simonB, nick, florent, Ben

Post Reply
varonaleds
Posts: 4
Joined: Fri Aug 05, 2011 11:29 am

Control of 2 sticks

Post by varonaleds » Fri Aug 05, 2011 11:39 am

For one project, we want to control 2 sticks at the same time.

We mean (if we push scene 1 in one stick, the same function is done in the 2 sticks). Is this possible connecting them together or via ethernet?

Thank you!

Roberto

simonB
SuperMaxi Forumor
Posts: 1630
Joined: Thu Sep 17, 2009 1:50 pm

Re: Control of 2 sticks

Post by simonB » Mon Aug 08, 2011 10:11 am

Hi Roberto

Yes this is possible with the latest firmware and ESAPro version.
-Make sure both STICKs have different IP addresses, these can be set using the tools.exe application
-Connect both STICKs and your PC to the same network
-Select to start ESAPro using the 2 STICKs detected on the network
-Write your show when both STICKs are connected. The same show will be written to both STICKs and they will follow each other

Next month we will be releasing a new version of ESAPro and a new STICK firmware which will allow you to save different scenes onto different STICKs and choose whether to synchronise pages or not
Simon
--
Sales/Support

ryanoceros
Posts: 2
Joined: Wed Aug 10, 2011 7:54 pm

Re: Control of 2 sticks

Post by ryanoceros » Wed Aug 10, 2011 8:31 pm

Oh.. this just answered a question that I posted on the Hardware forum.

I figured it would save time if i did all my programming in one show, duplicated the save file, and then saved separate scenes (and areas) to 2 separate sticks.
It seems that ESA pro tried to be clever and synchronised them for me!

I didn't really want that :)
Maybe if i back-date the firmware it will solve this?

If not I guess I will have to wait till next month to sort it out. I am just glad to hear that I'm not completely crazy.

Post Reply