Dry contact ports not working

SLESA-U7 - SLESA-UE7 - SUITE2-FC

Moderators: simonB, nick, florent, dylan, Ben

Post Reply
Stockeld
Posts: 1
Joined: Tue Oct 31, 2017 10:23 pm

Dry contact ports not working

Post by Stockeld » Wed Nov 01, 2017 12:04 pm

Hi all

I hope someone can help me.

I've set up a new SLESA UE7 to run some simple cues that are trigged by push buttons. I've programmed the cues into the module and I can scroll between the cues with the buttons on the top. However I don't seem to be able to control them with the dry contact ports. At first I thought it might be my buttons or cabling that didn't work. However I have tried shorting across the pins between one pin and ground and I still don't seem to be able to trigger them.

Any thoughts what I am doing wrong? Is there something I need to do in the set up?

Many thanks in advance
Ben

nick
Maxi Forumor
Posts: 273
Joined: Fri Feb 12, 2016 2:37 pm

Re: Dry contact ports not working

Post by nick » Mon Nov 06, 2017 10:11 am

Hi Ben,

Thank you for your post. In order to activate a scene using the dry contact ports, it needs to be programmed with a port assigned to it. The default demo show does not include any scenes with port triggers assigned. This may be why your port triggers are not working?

Here is a section in the ESA2 manual showing how to program scenes with port triggers. The process is very similar in ESA Pro.
https://www.nicolaudie.com/manuals/#/en ... e-settings

You can test if your physical ports are working using HardwareManager which is included with ESA2 and ESA Pro. See image attached.

Information about how to trigger the ports by shorting the GND + port pin is included on the datasheet ...
https://storage.googleapis.com/nicolaud ... eet_en.pdf

Does this help?

Kind Regards,

Nick
Attachments
port test.png
port test.png (34.09 KiB) Viewed 1187 times
Nicolaudie Tech Support

Post Reply