dmx in : not stable (but flashing)

Sunlite Suite, the lighting control software which even outshines most of the consoles available on the market !

Moderators: simonB, florent, RichterMC, dylan

robymilani
Junior Forumor
Posts: 25
Joined: Wed Mar 07, 2007 5:41 pm
Location: Milan

dmx in : not stable (but flashing)

Post by robymilani » Wed Sep 19, 2007 12:52 pm

ciao!!!!
i try to control some scene or fader with my new esxternal mixing consolle.. i have connect it to the dmx in in the sunbox.. but when i try to control live (with the switch procedure).. or simply when i try to make a new scene or switch the signal of dmx in is dirty and flashing..
in the page...
in the output windows if i select dmx in signal i can see that when i put the fader 100% the signal is flashing and i can see other channel flashing... like an interference...

i have try to connect my external consolle direct to dimmer and it works good.. so i think it's a problem of the box or of the software...
how i can i solve it???

i hope you understand my problem.. thanks bye bye!!!

Schadow63
Junior Forumor
Posts: 26
Joined: Fri Mar 02, 2007 4:01 pm
Location: Kansas City, USA

Post by Schadow63 » Wed Nov 14, 2007 8:40 pm

I am getting the same results as this guy. Was there ever a solution?
Thanks

Schadow63
Junior Forumor
Posts: 26
Joined: Fri Mar 02, 2007 4:01 pm
Location: Kansas City, USA

Post by Schadow63 » Wed Nov 14, 2007 8:47 pm

I'm using an Elation DXM Operator Pro.

robymilani
Junior Forumor
Posts: 25
Joined: Wed Mar 07, 2007 5:41 pm
Location: Milan

Post by robymilani » Wed Nov 14, 2007 10:52 pm

hi.. i'm glad i'm not the only one that have this problem... so now we can think that it's not a problem with ours consolle but a problem of hardware or software... i'm using a proel plbr12...

or probably it's the kind of cable... because i use simple xrl cable.. i haven't 120ohm DMX cable... this is very important.. do you use DMX 120 OHM cable??? we could try with a DMX 120ohm cable... let meknow if you can try!!!

bruno.falip
SuperMaxi Forumor
Posts: 723
Joined: Mon Nov 06, 2006 5:12 pm

Post by bruno.falip » Thu Nov 15, 2007 8:08 am

Are you using the last version available from our website? If yes, open the _global.ini file and change le line LOADFIRMWARE=YES by LOADFIRMWARE=NO

Schadow63
Junior Forumor
Posts: 26
Joined: Fri Mar 02, 2007 4:01 pm
Location: Kansas City, USA

Post by Schadow63 » Fri Nov 16, 2007 5:29 am

I made the change to LOADFIRMWARE=NO and it did make it a lot better but it still flickers a little bit. Enough to where I wont use it in a live show, but it did help. Any more settings that can be changed?
Thanks

robymilani
Junior Forumor
Posts: 25
Joined: Wed Mar 07, 2007 5:41 pm
Location: Milan

a little video of the problem

Post by robymilani » Tue Nov 20, 2007 3:36 am

i had change the global.ini but i don't see any change.. whtch here what is the problem: http://it.youtube.com/watch?v=vZa5YT1qjio ...

bruno.falip
SuperMaxi Forumor
Posts: 723
Joined: Mon Nov 06, 2006 5:12 pm

Post by bruno.falip » Tue Nov 20, 2007 8:55 am

Update your interface with this program http://www.dmxsoft.com/global/ftp/UpdateSiudi5.zip

robymilani
Junior Forumor
Posts: 25
Joined: Wed Mar 07, 2007 5:41 pm
Location: Milan

great help!!!

Post by robymilani » Tue Nov 20, 2007 3:56 pm

great help!!!! i have update the box.. and now it works very good.. the signal is stable!!! great and fast service!!!! thanks a lot!!!!

Schadow63
Junior Forumor
Posts: 26
Joined: Fri Mar 02, 2007 4:01 pm
Location: Kansas City, USA

Post by Schadow63 » Tue Nov 27, 2007 8:38 pm

When I click on the link to get the update it says it can't find the file. Is the update no longer available?

robymilani
Junior Forumor
Posts: 25
Joined: Wed Mar 07, 2007 5:41 pm
Location: Milan

Post by robymilani » Tue Nov 27, 2007 8:59 pm

ciao Shadow.. if you want i have a copy of the *rar... write me your e-mail.. so i can send you... i really don't know why they had cancel the page..

bruno.falip
SuperMaxi Forumor
Posts: 723
Joined: Mon Nov 06, 2006 5:12 pm

Post by bruno.falip » Wed Nov 28, 2007 8:05 am

www.dmxsoft.com/global/ftp/updatesiudi5.zip

It was just a problem with the link...

Schadow63
Junior Forumor
Posts: 26
Joined: Fri Mar 02, 2007 4:01 pm
Location: Kansas City, USA

Post by Schadow63 » Thu Nov 29, 2007 4:57 pm

Thanks

teggers
Junior Forumor
Posts: 49
Joined: Tue Feb 08, 2005 2:02 am
Location: Orlando, Florida
Contact:

Re: a little video of the problem

Post by teggers » Sun Jan 06, 2008 10:23 pm

robymilani wrote:i had change the global.ini but i don't see any change.. whtch here what is the problem: http://it.youtube.com/watch?v=vZa5YT1qjio ...
WOW! What a great way to show the problem. Thanks.

robymilani
Junior Forumor
Posts: 25
Joined: Wed Mar 07, 2007 5:41 pm
Location: Milan

Post by robymilani » Mon Jan 07, 2008 1:21 am

i had think that was the simple and better way to show the problem!!!

the video isn't good bacause was made with my phone!!!! :wink: :D

Post Reply